cykler og børn

Lidt info om voksen og børnecykler i Købehavn

Livet som cyklist i København

Indholdsfortegnelse

Danmarks hovedstad blev for en del årstal siden udnævnt til den vestlige verdens cykelhovedstad, og for nylig er der kommet en mere pæn rekord frem i dagens lys. Så der er i øjeblikket en overvægt af cykler i centrum, holdt op over for busser og biler. Konklusionen er fantastisk, når man kigger på den tilbageværende industrielle del af verden. Derudover har vi de oplagte goder, at vores luft højnes, idet der er minimal udledning afforurening i kontrast til hvis alle cyklisterne kørte på arbejde i biler. Dertil kommer at det som bonus rimeligt sikkert at være cyklist i vores by, eftersom vi har små cykelveje alle steder, så du er aldrig på egen hånd, så du har minimeret risici for, at bilerne ikke ser dig. Vi minder dog om evig og altid give agt for svingende store køretøjer.
Med baggrund i er du højst sandsynligt også cyklist og skal have en nyere dame- eller herrecykel. Og sandsynligvis er en af dine unger blevet stort nok til, at det savner sin personlige børnecykel. Sørg for at finde en cykel, som er tilsvarende til din hverdag. Således er det væsentligt at blive klar over, hvis du egentlig kun skal cykle mindre distancer inderst i bykernen hvorved du måske bør kunne klare dig med at have en god gammeldags herre- / damecykel i Raleigh stil, eller du kører langt på dit arbejde, og på dette grundlag gør klogt i at gå efter cykler med racerstyr.

Beskriver du dig selv som i en fremskreven alder, går med til eksemepel svage knæ eller eksempelvis bare temmelig magelig anlagt, er en el cykel et alternativ. I denne situation bør du tænke over, hvorvidt du gerne vil have elcyklensom hurtig model, almindelig cykel eller for eksempel den klassiske indkøbscykel. Sådan en cykeltype er hertil klimavenlig, fordi cyklen udnytter et batteri, der er lavet med omfattende udholdenhed. Der er varierende mekanikker, men modellerne med centermotor plus formotor er for nylig blevet de fortrinsviste forhandlede i EU. Man har i tillæg elcykler inklusiv baghjulsmotor. En centermotor-cykel udgør den med den højeste pris, men altså dertil et meget funktionelt elmotortræk. Producenterne er adskillige af de samme fabrikanter, der ligeledes står bag el-modellerne. Nogle eksempler er Kildemoes og Nishiki og mange andre.